Így is lehet: vagány idősek a nagyvilágból


Idősek, akik a nyugdíjaskort nem valami a végének, hanem sokkal inkább egy új korszak kezdetének tekintik. Otthonülés és tévénézés helyett hobbiként a szenvedélyüknek hódolnak: van, aki 100 évesen jógát oktat, és akad olyan is, aki hatvan évesen vált ismert modellé. Nemzetközi gyűjtésünkben vagány nyugdíjasokat mutatunk be, akik aktívabban élik a hétköznapjaikat, mint sok fiatal.

#1 Linda Rodin: a fiatalok is tőle inspirálódnak

Linda Rodin ugyan közel hetven, mégis ő az egyik legnagyobb stílusikon a világon- Öltözködését fiatalok milliói utánozzák, Instagram oldalát például több mint kétszázharmincezren követik. Lindának van hova tapasztalatért nyúlni, hisz évtizedeken keresztül dolgozott stylistként a divatszakma felső köreiben. Karrierje során rengeteg sztárt öltöztetett, mint például - a szintén nem túl fiatal, de annál aktívabb - Madonnát. Rodin idősebb korában a megszokottól eltérően nem visszavonult, hanem sokkal inkább kiteljesedett, s ma már nem háttérből figyeli a fotózásokat, hanem ő maga áll modellt a legnagyobb divatmagazinoknak és márkáknak. Érthető, hogy egyre több helyen szerepeltetik, hiszen személyisége és stílusa simán lenyomja a fiatalabb korosztály Instagram sztárjait.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Be Well by the Bay (@bewellbythebay) által megosztott bejegyzés,


#2 Alicia Borras: az egyik legszebb modell már majdnem nyolcvan éves

A divatszakmánál maradva nem lehet kihagyni Alicia Borrást sem, az egykori spanyol szépségkirálynőt és modellt, akire Manuel Pertegaz divattervező a múzsájaként tekintett és sokáig szinte csak hozzá illő ruhákat készített. A modell karrierjét nem törte meg az idő, bár egy időben felhagyott vele és új hobbijával, a golffal kezdett el foglalkozni. A divatszakma viszont nem felejtette el, 2015-ben visszacsábították a kifutóra, és azóta ismét a legnagyobb divatmagazinokban és kampányokban láthatjuk viszont. Alicia példája igazolja, hogy ha van rá lehetőségünk szenvedélyünket - ami lehet egyben egykori hivatásunk is -  akár idősebb korban is űzhetjük tovább hobbiként.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Babú Magazine (@babu_mag) által megosztott bejegyzés,


#3 Philis Rowley: hetven fölött kezdett el karetézni

Philis Rowley tényleg példaértékű: 78 évesen tette le a fekete öves karate vizsgát. Az edzéseket is bőven a nyugdíjkor felett kezdte el, 72 volt, amikor először lement a helyi karate klubba, ahol az edzőtársai több generációval fiatalabbak voltak nála. Az edzője örült a jelentkezésének, szerinte a karate nem kor függvénye, Philis ráadásul fiatalokat megszégyenítő kitartással állt bele az edzésekbe. Az idős karatemester egy korábbi videóban úgy fogalmazott, bár a teste nem tökéletes már, - cukorbetegséggel és egyéb egészségügyi problémákkal küzd -, de ez soha nem akadályozta meg abban, hogy azt csináljon, amit szeretne. Philis a riportban azt tanácsolta, főleg az egyedül élő, hasonló korúaknak, hogy menjenek, mozduljanak ki otthonról, szerinte egy hobbi sokkal jobb, mint tévézve, magányosan élni.. És milyen igaza van!.

#4 Tao Prichon-Lynch: a 100 éves jógaoktató

Elképesztő, de az alábbi kisfilmben szereplő jógaoktató, aki a fiatalokat megszégyenítő lazasággal végzi a feladatokat, majdnem száz éves, és ezzel ő a legidősebb jógatanár a földön. Tao Prichon-Lynch fő filózófiája szerint nincs olyan, hogy lehetetlen, a múló évek pedig sosem érdekelték.

19 évesen kezdett el jógát tanítani, majd a második világháború után modellkedett - őt szavazták meg Európa leghosszabb lábú modelljének -  később pedig Hollywoodban színésznőként, aztán rendezőként és forgatókönyvíróként dolgozott. 25 évvel ezelőtt rosszul esett és sérülései miatt az orvosok azt mondták neki, már sose lesz képes olyan mozgásra mint azelőtt. Tao örök optimistaként nem foglalkozott a negatív előrejelzésekkel és talán ennek“a semmi sem lehetetlen "életfilozófiájának köszönheti, hogy a diagnózis ellenére ma is jógát oktat. Tao úgy véli, a pozitív hozzáállás nagyon fontos az életben: “Mosolyogj a világra és az visszamosolyog rád” - mondta a People magazinnak a 100 éves jógaoktató.

5# Philip Dumas:  hatvan évesen lett modell

Philip Dumas jogászként végzett, de sosem dolgozott a szakmájában, inkább a film és reklámiparban tevékenykedett évtizedekig. 2015-ben aztán változásra vágyott, gondolt egyet és úgy döntött, hogy hátrahagyva addigi munkáját, más izgalmak után néz. Mindeközben a szakállát is megnövesztette, amiről azt hitte nem lesz jó hatással a terveire, de meglepetésére csak pozitív visszajelzések jöttek az új fizimiskájára, sőt, többen azt tanácsolták neki, hogy menjen el modellkedni. Végül elhatározta magát, és bekopogtatott néhány modellügynökséghez. És milyen jól tette! Hatvanon túl elkezdték modellként foglalkoztatni- és bár nem szorul rá - bevallása szerint nagyon élvezi és reméli, hogy az olyan nagy divatházak is felfigyelnek majd rá, mint a Dior.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Philippe Dumas. Paris. France (@dumphil) által megosztott bejegyzés,

 

A posztot az OTP Nyugdíjpénztár támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://bezzeganyugdijasok.blog.hu/api/trackback/id/tr614234867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bezzeg a nyugdíjasok

Hogyan lehetnek nyugdíjas éveink aktívak és örömteliek? Mit tanulhatnak a fiatalabb generáció tagjai az idősektől? A Nyugdíj Mentor Program szereplőit követve személyes tapasztalatokat és hatékony tippeket osztunk meg hétről hétre.

Friss topikok

süti beállítások módosítása